Het koor Zingen in Gein is in 1993 begonnen toen een groepje buurtbewoners bij elkaar kwam om te zingen en wordt sinds de oprichting gedirigeerd door onze enthousiaste, veelzijdige dirigente Harriet Wams. In 1995 werd de Stichting Muziek op Maat opgericht en naast het koor begonnen met individuele muzieklessen voor kinderen en volwassenen door bevoegde docenten.
Het koor is gestart als vierstemmig koor. De intentie was en is: zingen voor je plezier in je eigen wijk. Zingen in Gein is dus een echt buurtkoor. Na het vertrek van de laatste mannen besloten we verder te gaan als vrouwenkoor. Ons repertoire bestaat uit wereldmuziek, liedjes uit de Renaissance, maar ook pop. We zingen o.a. Russisch, Italiaans, Frans, Engels, Duits en Nederlands. Ook wat zwaardere stukken van componisten zoals Badings, Mendelssohn, Mozart. Ons koor telt momenteel 18 vrouwen. We zingen serieus, maar lachen heel veel.
We treden jaarlijks op tijdens de korendagen in Paradiso en Monnickendam. Dat zijn maar korte optredens, maar wij geven ook jaarlijks een concert waarbij wij meer tijd hebben om ons repertoire ten gehore te brengen.
We repeteren elke maandagavond (schoolvakanties uitgezonderd) van 20.00 uur tot 22.00 uur in basisschool Het Gein, Corn.Aarnoutsstraat 80 in Amsterdam Gaasperdam. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, en we hebben op dit moment grote behoefte aan (lage) alten. En als er mannen zijn die graag willen zingen: van harte welkom! Want we zouden graag weer een vierstemmig koor willen worden. Je bent van harte welkom op een (gratis) proef-repetitie.
Zie onze website: www.muzieklesopmaat.nl.
ZinG