Wat gebeurt er zoal in Holendrecht-Oost. In deze rubriek vindt u de nieuwtjes. Heeft u zelf nieuwtjes geef ze dan door aan het bestuur van De Laagbouw of aan de webmaster. Indien zij met u vinden dat het artikel een toegevoegde waarde heeft voor De Laagbouw dan wordt het artikel gepubliceerd.

  • 12-01-2020 Nieuwjaarsreceptie
    Ook dit jaar is de nieuwjaarsborrel weer goed bezocht. Er waren veel nieuwe gezichten te zien. De thee, drankjes en snacks waren weer uitstekend verzorgd. Het is altijd leuk oude buurtgenoten weer eens te spreken en kennis te maken met nieuwe buurtbewoners. Naast alle "bijpraat gesprekken" ging het ook de afkoop van erfpacht en de nieuwe Groene HUB.
    Bij de erfpacht gesprekken viel mij op de er veel mensen aan het overstappen zijn naar eeuwigdurende erfpacht maar dat het proces niet heel soepel verloopt. Notarissen die de erfpacht mogen doen komen alleen uit de regio Amsterdam en hebben het erg druk en lijken niet altijd slagvaardig aan het werk. Dus wees op dit punt geduldig en doortastend zodat het halfjaar na acceptatie door de gemeente niet in gevaar komt. De sluitingstermijn om de aanvraag bij de Gemeente in te dienen is nu voorbij. Daarnaast eisen diverse banken (o.a. Rabobank en ABN) een nieuwe (dure) hypotheekakte omdat de hypotheek van voortdurende erfpacht naar eeuwigdurende erfpacht is gegaan. Dus minder risico voor de bank maar ze jagen je wel op extra kosten.
    Afgelopen december is in de voormalige Lotusschool, Holendrechtplein 44, de Groene HUB geopend. Hier worden de plannen gemaakt om Gaasperdam uiteindelijk van Groen Gas te voorzien en worden allerlei energie besparende tips ontwikkeld en uitgewisseld. Op de website kunnen jullie in de toekomst hierover meer verwachten.
    Net als vorig jaar verzorgde Ching-ling Hsiao voor de liefhebbers de traditionele Chinese theeceremonie.