Ik heb deze foto van opkomende narcissen in de sneeuw genomen op 23 januari 2019 bij Anand Joti en vond het een leuke foto om op de website te plaatsen.

2019 01 23 opkomende narcissen

KCOV Amsterdam zingt in dit voorjaarsconcert Orffs geliefde Carmina Burana, over de lentekriebels van middeleeuwse monniken. Voor de pauze hoort u het Requiem van Duruflé, Matthias Havinga, één van de toonaangevende organisten van de nieuwe generatie bespeelt het Maarschalkerweerdorgel ter begeleiding

De middeleeuwse monniken van Benediktbeuern bezongen in hun Carmina Burana de lengte, de liefde en de kroeg en Carl Orff zette hun schalkse teksten eigentijds op muziek. op zaterdag 23 maart voeren we de originele versie uit van dit sprankelende en vaak uitbundige werk, waarbij koor en solisten wordt begeleid door vijf slagwerkers en twee vleugels. Het ingetogen Requiem, vormt hiermee een boeiend contrast. 

Agnes Roos (koorlid en laagbouwlid)

 Carmina Burana

Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw systeem van brievenbusstickers van kracht. Geen sticker of een NEE/JA sticker betekent dat er geen reclamedrukwerk waar uw naam of adres niet op staat in de bus mag worden gedaan. Alleen de huis-aan-huisbladen blijft u nog ontvangen; zie ook www.amsterdam.nl/jajasticker.
Diverse organisaties, zoals de postcodeloterij, ontduiken de bedoeling van de richtlijn door elke folder in een envelop te stoppen en straatnaam en huisnummer te vermelden. Ik wil deze "post" niet! Ik zal daarom zoveel mogelijk dit soort post naar de afzender terugsturen met vermelding "JA/JA sticker onbekend". Doe u mee?

AGK-LENTECONCERT MOZART en MENDELSSOHN, ZONDAGMIDDAG 31 MAART 2019,14.15 – 17.00 UUR, CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

31 Maart wordt het onmiskenbare begin van de lente van 2019: het Amsterdams Gemengd Koor (AGK) brengt Mendelssohn en Mozart tot leven met Die Erste Walpurgisnacht van Mendelssohn gekoppeld aan een kleine greep uit Mozarts oeuvre.
Die Erste Walpurgisnacht is de vroeg middeleeuwse Keltisch- Germaans- Noorse nacht van 30-4 op 1-5 vol heksen, duivels, geesten en druïden waarin vlammende rituelen honger, kou en ziektes verdrijven. De loutering van het vuur verjaagt de winter. Dansend en zingend verwelkomt men de vruchtbaarheid en het nieuwe leven van de lente: aus Düsternis zum Licht! Doodsbang waren de vroege Christenen van deze heidense traditie. Gelukkig werden zij beschermd door de heilige Walburga (collega van Bonifatius) en zo kreeg het ‘Licht’ tevens een Christelijke gloed. Twee onverenigbare geloven samengevoegd in het Licht; kom daar tegenwoordig eens om.
Mendelssohns vertolking van dit verhaal is magisch, weergaloos en heeft een stralende finale. Mooier kan het begin van de lente niet zijn!
Na de pauze brengen we een levendig Mozartprogramma - van de wervelende Krönungsmesse tot het ontroerende Ave Verum.

Komen dus!

Kaarten à € 33,50 zijn bij mij te verkrijgen. Bedenk dat kaarten besteld bij de koorleden een fikse korting krijgen èn de beste plaatsen scoren.

Hartelijke groeten
Eniet Castillion
Maldenhof 425
Tel: 020 363 20 00
enietf-at-gmail-punt-com

Op het prikbord kunnen alle leden van De Laagbouw zelf artikelen maken zoals wetenswaardigheden, vragen, aanbiedingen enzovoort. Het bestuur van de Laagbouw c.q. de webmaster behouden zich het recht voor om kwetsende, beledigende of andere onwelvoegelijke stukjes te verwijderen en eventueel betreffende gebruiker voor de website te blokkeren. Alleen de auteur zelf is aansprakelijk voor de inhoud van een gepubliceerde artikel.
Zie ook na inloggen de FAQ betreffende het prikbord.