Regenton
De laatste tijd wordt niet alleen gesproken over de energietransitie maar ook hoe het waterverbruik terug valt te dringen en regenwater niet tijdens een hevige bui weg te laten spoelen.
Per twee woningen bevindt zich aan beide zijden van onze woningen een regenpijp. Dit dubbele dak heeft een horizontaal oppervlak van ruim 27 m2. Per mm regen is dit ruim 27 liter. In 2018 viel per maand zoals in onderstaande tabel vermeld.

maand 2018
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
mm
70
46
11
  5
79
86
46
liter
1.890
1.242
   297
   135
2.133
2.322
1.242

waterton

 

Voor het geld moet u het niet doen. Ik verwacht bij de huidige prijzen dat je in 25 jaar de regenton eruit hebt. Maar dat moet de regenton natuurlijk ook zolang meegaan.
Muggen: Als er in je tuin stilstaand water staat dan creëer je mogelijk een overlast van muggen. Een gesloten regenton is geen probleem, evenals vogeldrinkbakken waar steeds beroering is en het water geregeld wordt ververst en vijvers met vissen (de muggenlarven zijn heerlijk voedsel voor de vissen). Stilstaand water in een vijver zonder vissen, dakgoten waarin het water blijft staan of ander stilstaand water vinden de vrouwtjes muggen heerlijk. Zij legt ongeveer 200 eitjes per keer en in een jaar kan je 4 à 5 generaties hebben. Dus reken maar uit hoe snel de mug zich kan vermenigvuldigen.

Ik heb deze foto van opkomende narcissen in de sneeuw genomen op 23 januari 2019 bij Anand Joti en vond het een leuke foto om op de website te plaatsen.

2019 01 23 opkomende narcissen

Op het prikbord kunnen alle leden van De Laagbouw zelf artikelen maken zoals wetenswaardigheden, vragen, aanbiedingen enzovoort. Het bestuur van de Laagbouw c.q. de webmaster behouden zich het recht voor om kwetsende, beledigende of andere onwelvoegelijke stukjes te verwijderen en eventueel betreffende gebruiker voor de website te blokkeren. Alleen de auteur zelf is aansprakelijk voor de inhoud van een gepubliceerde artikel.
Zie ook na inloggen de FAQ betreffende het prikbord.

Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw systeem van brievenbusstickers van kracht. Geen sticker of een NEE/JA sticker betekent dat er geen reclamedrukwerk waar uw naam of adres niet op staat in de bus mag worden gedaan. Alleen de huis-aan-huisbladen blijft u nog ontvangen; zie ook www.amsterdam.nl/jajasticker.
Diverse organisaties, zoals de postcodeloterij, ontduiken de bedoeling van de richtlijn door elke folder in een envelop te stoppen en straatnaam en huisnummer te vermelden. Ik wil deze "post" niet! Ik zal daarom zoveel mogelijk dit soort post naar de afzender terugsturen met vermelding "JA/JA sticker onbekend". Doe u mee?

De Japanse duizendknoop is een diepwortelende vaste plant met lange holle stengels van 0,5-3 m lang met zijtakken en 5-12 cm grote bladeren eraan. De plant vormt stevige wortelstokken. Zie ook het NPO programma De kennis van Nu en de podcast Amersfoort wil niet wijken voor agressieve woekerplant.