AGK-LENTECONCERT MOZART en MENDELSSOHN, ZONDAGMIDDAG 31 MAART 2019,14.15 – 17.00 UUR, CONCERTGEBOUW AMSTERDAM

31 Maart wordt het onmiskenbare begin van de lente van 2019: het Amsterdams Gemengd Koor (AGK) brengt Mendelssohn en Mozart tot leven met Die Erste Walpurgisnacht van Mendelssohn gekoppeld aan een kleine greep uit Mozarts oeuvre.
Die Erste Walpurgisnacht is de vroeg middeleeuwse Keltisch- Germaans- Noorse nacht van 30-4 op 1-5 vol heksen, duivels, geesten en druïden waarin vlammende rituelen honger, kou en ziektes verdrijven. De loutering van het vuur verjaagt de winter. Dansend en zingend verwelkomt men de vruchtbaarheid en het nieuwe leven van de lente: aus Düsternis zum Licht! Doodsbang waren de vroege Christenen van deze heidense traditie. Gelukkig werden zij beschermd door de heilige Walburga (collega van Bonifatius) en zo kreeg het ‘Licht’ tevens een Christelijke gloed. Twee onverenigbare geloven samengevoegd in het Licht; kom daar tegenwoordig eens om.
Mendelssohns vertolking van dit verhaal is magisch, weergaloos en heeft een stralende finale. Mooier kan het begin van de lente niet zijn!
Na de pauze brengen we een levendig Mozartprogramma - van de wervelende Krönungsmesse tot het ontroerende Ave Verum.

Komen dus!

Kaarten à € 33,50 zijn bij mij te verkrijgen. Bedenk dat kaarten besteld bij de koorleden een fikse korting krijgen èn de beste plaatsen scoren.

Hartelijke groeten
Eniet Castillion
Maldenhof 425
Tel: 020 363 20 00
enietf-at-gmail-punt-com