Nieuws stadsdeel Zuidoost 7 november 2018 AED daar red je levens mee...

Bewoners in Gein 3 en 4 hebben zelf AED’s bij elkaar gespaard en aangeschaft. Met een AED red je levens. Mensen die een hartaanval op straat krijgen, kunnen met een AED in de buurt gered worden.

Bewoner en zorgverlener Melissa van Nielen-Sloot startte de actie in Gein 3. De eerste AED is aangeschaft en voor een tweede wordt druk gespaard. En dat voorbeeld werd in Gein 4 overgenomen. Daar is Maggy Rond de initiatiefnemer.

Melissa van Nielen-Sloot: ‘Als zorgverlener heb ik me verdiept in het aanschaffen van een AED. Ik had net een basic life support training gehad inclusief het gebruik van een AED. Maar ik kan de aanschaf van een AED niet zelf betalen. Een paar dagen later kreeg ik een folder van de Hartstichting over het sparen voor een buurtAED. Via Facebook kwam ik erachter er in mijn buurt animo genoeg was om een AED aan te schaffen. Dat is gelukt. Maar 1 AED is niet genoeg voor onze hele buurt, dus sparen we nu voor een tweede en zoeken we sponsors. Hopelijk hebben we binnenkort een buurt waar twee AED’s 24/7 bereikbaar zijn inclusief mensen die oproepbaar zijn via de buurthulpverleners app.

Maggy Rond, initiatiefnemer actie in Gein 4:
“Het was op het laatst nog heel spannend of we het hele bedrag binnen zouden krijgen. Maar dat is gelukt! We hebben een flyer huis aan huis rondgebracht en op allerlei plekken in de buurt achter gelaten. En natuurlijk via social media rondgestuurd. Via de website BuurtAED is het makkelijk om zo’n actie te starten. Je kunt een flyer downloaden en die voor jouw buurt aanpassen. Want een AED daar redt je mensenlevens mee.

Bekijk voor meer informatie de site van BuurtAED.

Is het een idee voor Holendrecht-Oost?