Hallo medebewoners Mijndenhof, Mijehof, Maldenhof,

Goed nieuws. Eerst was er al het succes met de twintig gesloten bakken in Gaasperdam voor Groente/Fruit/Etensresten, waarvan er ook een aantal in onze hoven zijn geplaatst. Dit dank zij het doorzetten van de Groene Hub (Peter Hoogendijk) en tal van vrijwilligers, die het ophalen van dit afval bevorderen en de bakken beheren.

Daar komen nu binnenkort in onze hoven tuinbakken bij (tuinkorven) voor al ons groene afval uit tuinen. Het zijn open bakken van 2,5 bij 2,5, met wanden van rasters van ijzerdraad. Peter bracht me in contact met enthousiaste medewerkster Elise Kleisen van de afdeling Afval van de Gemeente. Samen met haar en een chauffeur van één van de vrachtwagens, die dit afval ophalen, hebben we begin deze week vijf geschikte plekken uitgekozen. Vier langs het fietspad van basisschool De Brink naar Huntum, op het gras vlak aan het fietspad, bij de twee P-s van de Mijehof aldaar en twee bij de Maldenhof. De vijfde op het gras bij de inrij-route voor auto’s van de Mijndenhof.

De gemeente wil ze bij ons en op andere plekken in de stad voor 1 juli geplaatst hebben. Hoor later wanneer wij precies aan de beurt zijn. Dan kunnen we ons tuinafval eindelijk gescheiden kwijt, wordt het niet meer nutteloos verbrand bij het restafval, maar gerecycled tot compost en biomassa. Bij iedere bak (alleen bij de P in de Maldenhof vlakbij de A-9 zoek ik nog iemand) heeft zich een actieve buurtbewoner aangemeld om een oogje in het zeil te houden, onjuist afval te verwijderen of te melden.

Zowel De Laagbouw, de Groene Hub en de Hoftuin ondersteunen deze initiatieven. Doe mee met het apart inzamelen van GFE en haal daarvoor een gratis bakje en pasje bij de Groene Hub. En breng je groene tuinafval op gepaste wijze (niet te groot, niet te veel in één keer) naar de korven, die één maal per week geleegd worden. Zo werken we met z’n allen aan een schoon milieu in een nog groenere buurt.

Dries van der Vlerk,

Mijehof 331, 0681724102

Vrijwilliger De Ruige Hof/ De Groene Hub