Geachte heer/mevrouw,

Al enige tijd zijn wij bezig met de voorbereiding voor van het Warmte Overdracht Station (WOS) gelegen aan het Gaasperdammerpad. Deze WOS zal bijdragen bij het aansluiten van bestaande woningen en nieuwbouw op het stadswarmtenet. U heeft al diverse activiteiten op de aangewezen locatie gezien welk allen bijdragen aan het doel vanuit de gemeente Amsterdam en Vattenfall. Binnenkort starten we met de bouw van het station zelf. Vanaf maandag 7 juni a.s. starten we met de inrichting van de bouwplaats. De oplevering van het project staat gepland op Q2-2022. Via informatiebrieven als deze, houden we u graag op de hoogte van onze werkzaamheden, planning en andere activiteiten.

Wie zijn wij

Croonwolter&dros loopt al meer dan 140 jaar voorop bij nieuwe ontwikkelingen. Ook in deze tijd, waarin de rol van techniek steeds belangrijker wordt, zijn wij een aanjager van nieuwe technologische ontwikkelingen. We hebben de kennis, de ervaring en het vakmanschap om intelligente systemen en integrale, duurzame oplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren, te beheren en te onderhouden. Voor verdere informatie zie onderstaande websites.

www.croonwolterendros.nl www.tbi.nl

Veiligheid staat centraal

Tijdens de bouw zal het bouwgebied volledig afgesloten zijn. Wij doen er alles aan om dit proces veilig te laten verlopen en met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. 

We richten de bouwplaats zo in, dat al het auto, fiets en wandel verkeer veilig langs de bouwplaats kan. Zo kan iedereen de bouwplaats veilig passeren. 

Bij de hoofdentree aan de Meerkerkdreef creëren wij binnen de bouwplaats een bufferzone, zodat transporten binnen de bouwhekken kunnen wachten op laden en lossen. Een “poortwachter” zal actief toezicht houden op de hoofdentree, hierdoor hebben wij continu zicht op de situatie.

Bouwplaatsmedewerkers parkeren op de bouwlocatie, parkeren in de directe omgeving is in basis niet toegestaan. 

Werkzaamheden in de komende periode

Bouwplaatsinrichting: vanaf 7 juni a.s. 

Er is inmiddels gestart met diverse werkzaamheden op het terrein. Vanaf week 23 wordt door ons de bouwplaats ingericht. Wij plaatsen een bouwketen, bouwhekken. Ook komen er meerdere afvalcontainers om restmateriaal gescheiden af te voeren.

Grondwerk: vanaf 14 juni a.s. 

In week 24 verwachten we het terrein bouwrijp te maken. Vanaf deze periode kunt u mogelijk overlast ervaren van zwaar verkeer (vrachttransport) dat over de wegen rijdt. Ook kan het materieel mogelijk geluidsoverlast veroorzaken. Wij streven ernaar dit tot een minimum te beperken. 

Niet heien maar verdringen: vanaf 28 juni a.s. 

In week 26 wordt er gestart met het heiwerk. Dit doen we niet met traditionele heipalen, maar met speciale “Vibropalen” waardoor het geluids- en trillingsoverlast voor de omgeving tot een minimum beperkt. Wanneer de paal op de juiste diepte is, wordt deze teruggetrokken. Tijdens dit proces wordt het gat in de grond gevuld met gewapend beton. Naar verwachting zijn wij hier ca. 6 weken mee bezig.

Aandachtspunt, transport door de wijk. De werkzaamheden vanuit IXAS aan de Meerkerkdreef kennen een doorloop tot ± eind juli-2021. In die tijd zullen we met vrachtverkeer door de wijk gaan, we streven dit tot een minimum te beperken

Onze werktijden

Bouwwerkzaamheden vinden plaats tijdens op maandag tot en met zaterdag tussen 7.00 uur tot 19.00 uur. Het kan weleens voorkomen dat we na 19.00 uur afronden. Ook dit doen we dan in overleg met de gemeente Amsterdam.

Zo kunt ons bereiken

Gedurende de bouw doen wij ons best om zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Door middel van informatiebrieven geven wij u inzicht in de aankomende activiteiten. 

Valt u iets op of heeft u vragen? Spreek dan gerust onze hoofduitvoerder Harm-Jan Cuperus aan. Hij is regelmatig te vinden op onze bouwplaats. Of mail “Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en of kunt bellen op werkdagen op 0800 0513 en of TBI direct 0900 8243473

 

Met vriendelijke groet,

Impressie bouwobject

Afzetting bouwplaats