• Yvonne opent de vergadering. De bestuursleden stellen zich voor. Aanwezig zijn de 6 bestuursleden en 11 leden van de buurtvereniging. Het verslag wordt goedgekeurd. Jan Gunning geeft aan, dat hij het leuk vindt dat er activiteiten plaatsvinden.
  • Er zijn geen vragen over het financieel verslag. De kas controlecommissie vindt na 25 maart plaats i.v.m. een verhuizing van één van de leden van de kascontrolecommissie. Het verslag van deze controle komt in het volgende Laagbouwnieuws.
  • Verkiezing van het bestuur: Het bestuur blijft in z\'n geheel zitten en er hebben zich geen nieuwe kandidaten aangemeld.
  • De begroting voor 1996 wordt goedgekeurd.
  • De contributie voor 1997 gaat naar ƒ 12.50 i.v.m. buurtfeest dat de vereniging wil organiseren i.v.m. 15 jarig bestaan van de Laagbouw. Deze contributieverhoging geldt alleen voor 1997, de contributie voor 1998 wordt gewoon weer ƒ 10.00 tenzij de ledenvergadering in 1997 anders besluit.
  • De volgende mensen zijn bereid om in de kascommissie plaats te nemen: Fred Kempers, Bob Boomgaard, Jan Zorg (reserve), Hans Brevoord moet nog even bij Sander informeren of hij volgend jaar ook nog in de kascommissie wil zitten.
  • De situatie binnen de werkgroepen is als volgt:
    De huurwoningen op Mijndenhof van het ABP zijn naar de kantonrechter geweest. De kantonrechter heeft uitspraak gedaan, dat de huurverhoging van 1994 redelijk was. Hij vond de stankoverlast niet van dien aard, dat er geen huurverhoging kon plaatsvinden.
    De bewoners blijven wel in gesprek met de verhuurder (BHH) om de verbeteringen doorgevoerd te krijgen.
  • De werkgroep nieuwbouw in de persoon van Jan Zorg geeft aan, dat het verslag voor zich spreekt.
    Het ziet er allemaal niet echt rooskleurig uit. Het schorsing verzoek is afgewezen door de raad van state. De deelraad mag gaan bouwen. De werkgroep heeft er de laatste jaren echt alles aangedaan om de bouw in deze vorm niet door te laten gaan. De breedte van de straat bij nr. 11 op Mijehof moet nog bekeken worden i.v.m. veiligheid en brandweer.
    De subsidie voor Anand Joti verloopt in juli. Er is nog niet bekend wie er gaat bouwen. De opdrachtgever is de Algemene woningbouwvereniging. Mensen uit de directe omgeving zijn toch bang voor waardevermindering van hun huis.
    Er gaat een kort bericht naar de omwonenden met een begeleidende brief over het aansprakelijk stellen van de bouwer. De werkgroep krijgt toestemming van de algemene vergadering om als dit nodig is uit naam van de vereniging op te treden bij de Raad van State. De werkgroep wil zichzelf opheffen als alles achter de rug is.
  • De werkgroep reanimatie zal in september / oktober een nieuwe herhalingscursus organiseren. Er wordt dan ook op een pop geoefend (voor kinderen). We zullen de cursus iets eerder kenbaar maken.
  • Leefbaarheidsoverleg:
    Naar aanleiding van een binnengekomen vraag over auto\'s op de stoep geven we nogmaals het advies om de politie hierover te blijven bellen. We zullen in het volgende Laagbouwnieuws weer even alle nummers vermelden. De PTT blijkt nog steeds erg hard over de stoep te rijden. We nemen dit mee naar het volgende overleg. Bij het volgende overleg zullen we het ook over het KWS terrein hebben. Er moeten hekken om heen. Er wordt ook een vraag gesteld over het woonwagenterrein. De politie houdt het goed in de gaten. Ze hebben een vergunning om een autobedrijf te houden. Klachten kunnen altijd bij het bestuur worden ingebracht. Jan neemt ze dan mee naar het volgende overleg. We krijgen ook meer politie in de wijk (nieuw politiebureau) .
  • Containers: Ze zijn begonnen met het plaatsen van stalen bakken. De houten hokken gaan weg. Er komen eventueel glas / papierbakken op Maldenhof onder de grond. Er komen nieuwe richtingsborden in het park. De fietspaden krijgen een naam. Wij willen nog steeds een betere aanduiding in onze wijk (voor ambulance etc.)
  • Het Laagbouwnieuws wordt als positief ervaren. De mensen vinden het zeer uitgebreid. Er komen geen suggesties naar voren. Bij de rondvraag wordt er een vraag gesteld over de kerstboomverbranding. We nemen dit mee naar het volgende Leefbaarheidsoverleg .
  • Yvonne sluit de vergadering en bedankt iedereen voor zijn of haar aanwezigheid.
Login om te antwoorden