Nadat de verstrating van Holendrecht-Oost is er in 2008 veel nieuw groen in de wijk gekomen. Hoe zag dat er toen uit en wat is er in de loop van de tijd veranderd. Hoe heten al die struiken en bomen. Hier vindt u de antwoorden in beeld en tekst.

Deze serie is gemaakt door uw webmaster met hulp van onze op dit gebied deskundige buurtbewoner Bert Smit.

De kaarten zijn opgedeeld in vierkanten. In elk vierkant worden de plaatsen van bomen (groen) en struiken (blauw) aangegeven. Klik met uw muis op het gebied (vierkant). Er wordt dan een venster geopend met een presentatie van de bomen en struiken in verschillende stadia van ontwikkeling of in detail. Van de meeste bomen en struiken worden ook de soortnaam vermeld met tussen () de Nederlandse naam. De volgorde is eerst de bomen op één locatie  en daarna de struiken. De oudste foto als eerste.

Elke foto heeft in de beschrijving een uniek nummer. Dit nummer is als volgt opgebouwd: 0873,086 1 2008-05-12
De eerste twee getallen, van respectievelijk vier en drie cijfers, zijn de coördinaten van de plaats op de kaart.
Het eerste getal is de horizontale coördinaat, het tweede getal de verticale. Van links naar rechts lopen de coördinaten van 0000 tot 1125 en van boven naar beneden van 000 tot 606. Deze getallen zijn afmetingen van de kaart in pixels. Helemaal links boven is 0000,000 en rechtsonder 1125,606. De kaart is vervolgens verdeeld in 14x8 vierkanten (A1 tot en met N8) waarin de te tonen bomen of struiken staan. Per vierkant worden foto's getoond van bomen en struiken op verschillende momenten vanaf 2008.
Het derde getal van 1 cijfer is het volgnummer van een of meerdere foto's op één plek. Hogere nummers zijn van dezelfde boom of struik maar dan van een detail of genomen op een ander tijdstip.
Het vierde getal is de datum waarop de foto is genomen.

Ook de Gemeente Amsterdam heeft een mooie website met alle bomen die in beheer zijn bij de gemeente.
Bomen gemeentebeheer