Artikelindex

Danièle Kanis, uit Maldenhof, heeft als hobby RECICLARTE ofwel kunst maken uit afval.

Op 23 november 2008 werd in het NEMO door woningbouwvereniging Ymere de Betere Buurtprijs uitgereikt. In de regio Oost (stadsdelen Zeeburg, Centrum, Oost-Watergraafsmeer, Oud-Zuid en Zuid-oost) van Ymere heeft Danièle een van de drie prijzen gewonnen.
Daniele KanisYmere wil samen met haar bewoners de leefbaarheid van de buurten in Amsterdam en omstreken verbeteren. Daarom reikt Ymere Betere Buurtprijzen uit voor initiatieven en projecten die de leefbaarheid in buurten ten goede komen.
De winnende projecten worden met financiële en praktische hulp van Ymere door de indieners zelf uitgevoerd.
Danièle had zich ingeschreven met het onderwerp dat haar enorm bezig houdt RECICLARTE (recycling afval). Door middel van reciclarte wil Danièle mensen meer bewust laten worden dat het milieu gespaard dient te worden. Het project Reciclarte houdt in dat uit weggegooid en afgedankt materiaal (afval) creativiteit te ontplooien (knippen, plakken, schilderen, enz.) en talenten ontwikkelen tot het maken van kunst.

Bewoners uit de buurt kunnen workshops volgen bij een kunstenaar om van weggegooid en afgedankt materiaal (afval) kunst te maken. Hierdoor krijgen zij de kans om hun creativiteit te ontplooien en hun talenten te ontwikkelen. Het resultaat wordt tentoongesteld met de boodschap: Wees spaarzaam voor het milieu.
Danièle gaat nu aan de slag om workshops op te zetten. Zodra daar meer informatie over beschikbaar komt, wordt dat hier op de site vermeld.
In bijgaande fotoserie kunnen jullie een klein deel zien van de prachtige kunstwerkjes die Danièle heeft gemaakt.

Daniële verzorgde op vrijdag 20 april 2012 een workshop reciclarte. Bekijk dit filmpje.