Yvonne Boomgaard opent de vergadering en heet iedereen welkom. We hebben dit jaar een grote opkomst. De bewoners en de leden van het bestuur stellen zich voor en we bekijken vervolgens het verslag van 2004.
Het verslag wordt goedgekeurd.
Er zijn geen ingekomen stukken.
We bekijken het verslag van de activiteiten in 2004:

  • In 2004 heeft Yvonne Boomgaard weer de reanimatiecursus georganiseerd. Er was weer veel belangstelling voor zowel de herhalingscursus als de nieuwe cursus.
  • We hebben goed contact met de redactie van de Holendrechter. Gerda en Yvonne hebben de kopij vanuit de buurtvereniging voor in het blad geleverd. We moeten wel wijkgebonden stukken aanleveren i.v.m. de subsidie voor het blad.
  • De schoonmaakactie is dit jaar niet druk bezocht. We organiseren in 2006 de schoonmaakactie nog een keer en als dan weer blijkt, dat er geen behoefte aan een schoonmaakactie voor deze wijk is, dan stopt de vereniging met de organisatie hiervan. Yvonne heeft voor buurtbewoners grijpers te leen.
  • Het financieel gedeelte: Er is een vraag over de rente van de spaarrekening. Deze is niet terug te vinden in de begroting. Hans zal dit nakijken.

Het financieel verslag wordt goedgekeurd.
We gaan over tot de verkiezing van het bestuur. We komen nu 1 bestuurslid tekort.
Nadat Yvonne heeft toegelicht wat het bestuur zoal doet, meldt Tjitske de Vries zich aan als nieuw bestuurslid. Zij komt de gelederen versterken.

Hans licht de begroting van 2005 toe en de begroting voor 2005 wordt goedgekeurd.
De contributie blijft €4,50
In de kascommissie nemen de volgende mensen plaats: de heer Kanis en de heer Tuahatu
De overleggen:
Yvonne en Gerda lichten de overleggen toe. De problematiek van Holendrecht West en Oost is heel verschillend. De aandacht voor onze wijk staat op een laag pitje.
Op het WOG worden zaken besproken die heel Gaasperdam aangaan. De volgende zaken zijn dit jaar aan de orde geweest:

  • Het winkelcentrum Holendrecht.
  • De aanleg van de A6/ A9.
  • De verbreding van de Gaasperdammerweg.
  • De uitbreiding van het spoor.
  • De structuurvisie Gaasperdam.
    De WOG heeft wel bestuursproblemen. Het bestuur bestaat uit te weinig leden. Ze proberen nog wel steeds Gaasperdam op de kaart te krijgen. Er is geld voor de voltooingswerken Gaasperdam.
    Structuurvisie Gaasperdam: Hoe moet onze wijk er in 2020 eruit komen te zien. Er moeten zo’n 7000 woningen bijkomen. Maar waar zouden die geplaatst kunnen worden. Dit zijn tot nu toe alleen nog maar ideeën, maar we moeten de vinger wel an de pols blijven houden. Het zijn nog geen concrete plannen. De echte voorlichting moet nog beginnen.

    Yvonne is naar de overleggen van buurtbeheer geweest. Dit loopt niet echt goed na hrt gedoe met Alcides. We hebben weer een nieuwe buurtopbouwwerker.

    De verstrating van onze wijk start rond november 2005 in Maldenhof. De plannen komen nog in de bibliotheek te hangen. De inspraak was voor iedereen heel toegankelijk. Het bestuur krijgt complimenten voor de inspraak en inzet rondom de verstrating.

    Het laagbouwnieuws is nu 1 keer op A4 uitgebracht. Dit formaat wordt door de meeste aanwezigen als prettig ervaren.
    Stukjes voor het blad zijn altijd welkom. Mensen zouden ook een oproep in het Laagbouwnieuws kunnen plaatsen voor een gezamenlijke activiteit zoals wandelen,zwemmen enz.

    Er zijn geen ingekomen agendapunten.
    Er is ruimte voor barbecue avonden in de wijk. We hebben hiervoor een subsidie gekregen van €450.
    Er is op Maldenhof nog steeds vel overlast van hangjongeren. Streetcornerwork is er nu opgezet. De politie heeft ook de hele groep in kaart gebracht. Na 22.00 uur is er een samenscholingsverbod.

    We zouden ook graag meer allochtone buurtbewoners bij de vereniging willen betrekken.
    Het organiseren van een grasveldfeest met eten en drinken is ook een leuk idee.
    Anne, Sjaak en Daniele gaan hierover nadenken.
    Sjaak wil een enquêteformulier opstellen en een onderzoekje doen en zo proberen met de mensen contact te maken. Sjaak zou graag de statuten willen hebben. We denken ook over het opstarten van een webpagina. Het bijhouden is wel een hele klus.
    We sluiten de vergadering om 22.45 uur.
Login om te antwoorden