Artikelindex

Maria Westra, beeldend kunstenaar

Maria schildert niet alleen, maar maakt bijvoorbeeld ook driedimensionale kunstobjecten en gescheurde reliëfs van bewerkt papier. Zij maakt daarbij gebruik van zeer verschillende materialen zoals verf (acryl), papier (zelf gemaakt en gescheurd), linnen en perspex.

Mar
Maria Westraia wonende in Maldenhof 323, is van oorsprong beeldend kunstenaar. Zij studeerde op de Rietveld Academie in Amsterdam en specialiseerde zich daar vooral in het weven en ontwerpen van stoffen. Zij heeft veel ervaring opgedaan in de fabriek van Weverij 'De Ploeg' te Bergeijk, waar Ploegstoffen werden gemaakt (gordijn- en meubelstoffen).
Maria werkt graag in series. Ze komt op een idee, werkt dat uit en ziet dat ze hetzelfde idee ook anders vorm of kleur had kunnen geven. Vervolgens combineert zij dan een aantal gemaakte werken tot een nieuw object. Elk object heeft zijn eigen bekoring, maar door de combinatie van meerdere objecten geeft dit iets extra's aan het werk.
In veel van het werk van Maria is haar 'weefachtergrond' terug te zien. Bij het weven spelen horizontale en verticale draden een belangrijke rol.

Wil je het werk van Maria zien of een portret van jezelf, je hond of je kat of een schildering van je tuin laten maken, dan kun je contact met Maria opnemen, telefoon 020-6916198.

Om een indruk van het werk van Maria te krijgen bekijk dan onderstaande foto galerijen.

Voor bovenstaande tekst en de foto met Maria is, met toestemming, gebruik gemaakt van de website Nellestein online (zie "Links").
De foto's met Maria's kunstwerken zijn van Maria ontvangen.