Op internet staat een artikel van Vereniging Eigen Huis, geplaatst op 22 april 2022:

"Rabobank moet gewijzigde hypotheekakte bij overgang eeuwigdurende erfpacht betalen"

Hieronder de link naar het artikel:

https://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuwsoverzicht/2022/04/22/11/00/rabobank-moet-gewijzigde-hypotheekakte-bij-overgang-eeuwigdurende-erfpacht-betalen#/

Zeker de moeite waard om te lezen en eventueel actie te ondernemen, Ook als de hypotkeek bij een andere bank is afgesloten.

 

Tijdens de Algemene Leden Vergadering dd 30 juni 2022 was er een vraag wat we kunnen doen aan het aantal weesfietsen in de wijk.
Het bestuur heeft goed contact met de gebiedsmakelaar en heeft toegezegd het aan haar te vragen.
De volgende dag ben ik even door onze hoven gefietst en heb slechts een aantal fietsen zien staan die er voor in aanmerking komen.

Beste allemaal,

Via deze weg stuur ik jullie informatie door over het project OPEN DEUREN dat komende week gaat starten op het Holendrechtplein. Het project OPEN DEUREN bestaat uit een mini-museum, een boombeeldenpark en een theatervoorstelling en gaat over samenleven en erbij horen. Zie onderstaande flyer.

Kickoff 22 Flyer

De brief van de gebiedmakelaaar vind u hier.

Gaasperdams Gemengd Koor

Meezingen met het Requiem van Gabriel Fauré?

Samen met dirigent Frank Hameleers, organist Jeroen Koopman en professionele solisten voeren wij op zaterdagmiddag 1 oktober 2022 in de Dominicuskerk in Amsterdam o.a. het Requiem van Gabriel Fauré uit. Heeft u interesse om als koorlid of als projectlid mee te zingen? Vooral sopranen, tenoren en bassen zijn van harte welkom. 

Beste webmaster,
Vanmorgen sprak ik een medewerker van mrs-waterbouw. Het bedrijf dat zo’n 8 a 10 weken geleden gestopt is met de aanpassingen van de beschoeiing aan de waterkant langs het Reigersbospad.

Via de deze link vind u de Energie bespaar tips van de gemeente.

Hallo medebewoners Mijndenhof, Mijehof, Maldenhof,

Goed nieuws. Eerst was er al het succes met de twintig gesloten bakken in Gaasperdam voor Groente/Fruit/Etensresten, waarvan er ook een aantal in onze hoven zijn geplaatst. Dit dank zij het doorzetten van de Groene Hub (Peter Hoogendijk) en tal van vrijwilligers, die het ophalen van dit afval bevorderen en de bakken beheren.

Krijg je een uitkering van de gemeente Amsterdam of maak je gebruik van een regeling voor Amsterdammers met weinig geld? Dan krijg je op 23 maart eenmalig € 200,- energietoeslag. Met dit geld kun je (een deel van) de gestegen energiekosten betalen. Als je bij ons bekend bent hoef je niets te doen. Denk je dat jij ook recht hebt op deze bijdrage? Vraag dan de energietoeslag aan vanaf eind april. Je kunt nu alvast je mailadres doorgeven, dan krijg je via de mail bericht wanneer je de toeslag kunt aanvragen en hoe dat werkt. Alle informatie staat op https://www.amsterdam.nl/werk-inkomen/hulp-bij-laag-inkomen/regelingen-alfabet/energietoeslag/  Die pagina wordt steeds bijgewerkt als er nieuw informatie is.

Geachte heer, mevrouw,

Graag willen wij u vragen om deel te nemen aan een van de onderzoeken binnen de onderzoekslijn Midlife vanuit een levensloopperspectief: welbevinden en groei in een uitdagende levensfase, dat wordt uitgevoerd door de vakgroep Levenslooppsychologie van de Open Universiteit. Meedoen is vrijwillig en wij hebben uw schriftelijke toestemming hiervoor nodig.
Voordat u beslist of u mee wilt doen, krijgt u in deze brief uitleg over wat het onderzoek inhoudt. Lees deze informatie rustig door en vraag de onderzoeker uitleg als u vragen heeft. U kunt ook de hoofdonderzoekers, die aan het eind van deze brief genoemd worden, om aanvullende informatie vragen.

Beste bewoners van Holendrecht Oost, eindelijk is er een isolatie advies van de regionaal Energie loket, Klik op onderstaande link om de informatie te vinden over Holendrecht Oost (9 woningtypen; vanaf pagina 12)

De adviesrapporten van de Isolatie en warmtepompactie Gaasperdam

70,00 euro cadeaubon voor ieder huishouden tbv reductie energiegebruik.

Vraag het zelf aan en verspreid/deel het bericht aub verder. Laten we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen hier gebruik van kunnen maken!

https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7BBB3D48FE-677D-4F0A-B017-9D3A032C8F85%7D&fbclid=IwAR13-avkuGEkquJBS_5Gtf7YqUwqVWdyn225W39P0T1K9dlPH227k7AKfcw

De gemeente is bijna klaar met zijn plannen rond de leegstaande schoolgebouwen tussen Mijehof en Mijndenhof, hieronder de informatie die wij ontvingen.

cvg logo

Gaasperdam, 2 september 2021

PERSBERICHT

GFE-inzameling in Gaasperdam van start