d.d. 16/07/2024 is het ruim 1.5 jaar geleden, dat er glasvezel in onze wijk is aangelegd.
Tot mijn verbazing zie ik in onze straten nog veel blauwe sprieten uit de straat steken.
Blijkbaar is niet iedereen op de hoogte van de voordelen of is men argwanend geworden door te agressieve verkopers aan de deur?

Het glasvezel netwerk is aangelegd door “Open Dutch Fiber” en T-Mobile/Odido had het recht om als eerste en enige, het eerste jaar van dit netwerk gebruik te maken.
Dat jaar is ruim verstreken, vandaar dat ik vorige week een verkoper aan de deur had, die mij een andere provider probeerde aan te smeren, zodat hij zijn commissie kon opstrijken.

Nu ben ik voor 80% tevreden met Odido en zijn zij nog steeds een van de goedkoopste, zeker met ook twee mobile abonnementen, die weer extra korting opleveren. Alleen geen Ipv 6 ondersteuning en totaal geen inzicht wanneer dit wel beschikbaar komt!

Mijn verbazing richt zich vooral op het feit, dat veel mensen niet inzien, dat ze nu te veel betalen en dat een paar minuten per jaar u geld kan besparen. Het automatisch laten doorlopen van elk type abonnement dat u heeft, of dat nu een krant, blad of Internet en TV is, kost u geld. De aanbieders doen totaal niets voor vaste klanten, maar dreigen met opzegging doet vaak wonderen. U moet er alleen een telefoontje aan wagen en heeft u kans dat u dan minder betaald, zeker de eerste paar maanden!

Ziggo en KPN hebben als voordeel, dat bij de bouw van onze woningen een coaxkabel en telefoon aansluiting standaard aanwezig was, op een plek waar de architect de TV en de telefoon verwachte.
Bij nieuwbouw komt bijna alles samen in de meterkast van de woning en moet men zelf de eventueel benodigde bekabeling aanleggen.
Het is dus logisch dat een glasvezel monteur ervan uitgaat dat de aansluiting in de meterkast komt, wilt u dat niet, dan moet dit heel duidelijk aangegeven worden, alvorens u een aansluiting accepteert.
Bij een hoekhuis, zoals het onze, was het mogelijk om via de zijkant onder de trap uit te komen, bij een tussenwoning moet het via de voorkant en eventueel via de kruipruimte naar de gewenste plek, mits daar dan weer een gat in de vloer zit naar de kruipruimte!
Ook dat zou hier geen probleem zijn vanwege quadrafonie in de jaren 70/80, want ik heb in elke hoek een gat, vanwege geluidsbox kabels.

Al met al voor velen een grote uitdaging, een gat boren door de vloer en voorkomen dat je op een funderings balk uitkomt, vervolgens een utp cat 6e kabel aanleggen naar de meterkast, kan een aardige klus zijn. Vandaar dat een eventuele besparing er niet tegenop kan?
Doet u deze klus wel, dan zit u voor een jaar vast aan uw nieuwe aanbieder, maar na dat jaar kunt u wel of niet verlengen en heeft u keuze voor een Telefoon- coax- of glasvezel-kabel aanbieder. Die u tegen elkaar kunt uitspelen.

Kijk op https://opendutchfiber.nl/ welke providers u naast Odido, nu kunt kiezen, mocht u toch besluiten om die blauwe spriet, naar binnen te halen.

Sinds HOPLR niet meer actief is in onze buurt, is het misschien leuk om uw login op deze site eens te her activeren, want u kunt dan reageren op dit artikel!

Login om te antwoorden