Uitnodiging voor gesprek in de buurt op 20 september 2024 in Holendrecht

In dialoog over ‘krachtig ouder worden’

In Nederland komen steeds meer senioren, maar minder voorzieningen. We moeten dus anders nadenken over het ouder worden. Hoe bereidt u zich voor op morgen? Wat kunt u zelf doen en waar heeft u anderen bij nodig? Daarover gaat het buurtgesprek ‘Krachtig ouder worden - praat vandaag over morgen’. Stichting Carabic/ BuurtBorrelPlus organiseert dit met ondersteuning van de landelijke Seniorencoalitie. U bent van harte welkom op 20 september om 11:00 in het Community Center Mijehof 404. Deelname is gratis. Graag wel aanmelden.

Heel concreet met elkaar in gesprek

Samen met andere senioren van rond de 60 jaar en ouder gaat u in dialoog over concrete onderwerpen waarmee u en andere senioren morgen en in de nabije toekomst te maken kunnen krijgen. Hoe blijft u langer vitaal? Hoe kunt u blijven wonen op een plek waar u zich zo thuis voelt? Hoe kunt u uw woning geschikt maken voor als u minder mobiel wordt? Hoe kunt u zichzelf redden en blijft u zelfstandig in een toekomst met minder zorg?

Nieuwe inspiratie en concrete ideeën

We praten over sociale contacten, leefstijl en activiteiten met anderen. Krachtig ouder worden is ook: kwetsbaarheid durven tonen en hulp durven vragen. Als senior heeft u ook veel te geven met uw levenservaring en wijsheid. En wat wilt u graag nog doen of bereiken? Een getrainde gespreksbegeleider begeleidt de dialoog. U gaat naar huis met nieuwe inspiratie, concrete ideeën of zelfs praktische oplossingen. Ook helpt u anderen verder.

Inzicht in wat er leeft onder senioren

De uitkomsten van het buurtgesprek zijn niet alleen waardevol voor uzelf en voor de andere senioren, maar ook voor onze organisatie. Want het geeft ons nog beter inzicht in wat er leeft onder senioren. Samen zorgen we ervoor dat er niet óver u wordt gepraat, maar mét u.

Inspireer anderen én uzelf

Wilt u samen met anderen naar de toekomst kijken? En wilt u zichzelf én anderen inspireren en motiveren? Meld u dan uiterlijk op woensdag 18 september aan voor deze bijeenkomst. Dit kan via www.ccmijehof.nl We zien u graag!

Krachtig ouder worden

‘Krachtig ouder worden - praat vandaag over morgen’ wordt uitgevoerd door de Seniorencoalitie (ANBO-PCOB, Koepel Gepensioneerden, NOOM en SOMNL). De komende jaren organiseert de Seniorencoalitie door heel Nederland regiobijeenkomsten en buurtgesprekken voor mensen van rond de 60 jaar en ouder. Ze doet dit samen met betrokken organisaties, waaronder dus stichting Carabic/ BuurtBorrelPlus. Dit sluit aan bij de campagne ‘Praat vandaag over morgen’ van het ministerie van VWS dat tot doel heeft de zorg en ondersteuning beschikbaar, toegankelijk en van goede kwaliteit te houden.

Login om te antwoorden